и тази година "Бонбонета" е партьор на идеята на ЦДР „Калей” с благотворителна кампания под надслов „Изплети топлина”!


izpleti_toplinaДа дарим шапки, шалове и ръкавици нa бездомните хора!

Хората на улицата имат нужда от същите неща, както всеки един от нас – храна, топлина, дрехи, подслон. Или поне ние така си мислим. Търсейки отговор на въпроса с какво можем истински да помогнем на бездомните, се свързахме с различни институции, които са запознати с проблемите и нуждите им. На пръв поглед страната ни идея намери топло посрещане. Оказва се, че помощи под формата на храна и дрехи не липсват, както от държавни институции, така и от частни дарения. Проблемът е, че след като вечер на тези хора им е осигурен подслон и топла храна, сутринта те отново се озовават на улицата и там се случва нещо, за което всички ние забравяме. А именно борбата със студа! Прекарвайки десет минути в изчакване на автобуса, трудно можем да си представим, че има хора, за които това е над дванайсет часово ежедневие. Наличието на шапки, шалове и ръкавици е от особена важност в такива моменти, тъй като това е частта от облеклото, която предпазва крайниците и ги спасява от измръзване.

Доброволен труд
Както споменахме по-горе идеята за кампанията „Изплети топлина” се роди след зачестилите благотворително кампании, чиято основна цел е събиране на парични средства. Благодарение на тях и думата „благотворителност” в последните години търпи трансформация и се ползва със все по-малко доверие.
Отделно модерният свят, в които живеем и новите технологии ни позволяват да извършим „доброто си дело” и да сме „съпричастни” с болката на другия само срещу един смс и около 1 минута отделено време за изпращането му. Ние не целим подобна съпричастност, а полагаме усилия да затворим кръга между търсещи и даващи помощ!

За да станете доброволец или за да дарите, свържете се с "Калей" на тел.02/868-52-89 и 0889/334805, 0884593199 както и на mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  

За повече и актуална информация, следете страницата на "Изплети топлина" в социалната мрежа Фейсбук, както и на блога на кампанията.

Tази година нашият урок бе за изплитане на ръкавици с две игли и всички , които бяха на урока ни на 8.11.2014 година успаха за 3 часа да ги изплетат за първи път в живота си.

Срока тази година за събиране на даренията е до края на месец ноември.

Банер
Банер
Банер
Банер