my_abajur_1.jpgПредлагаме Ви идея как да си направите сами абажур за лампа.

Дали в него ще си сложите чаена свещичка и той ще ви е новото осветление в градината или ще го похлупи върху старата ви нощна лампа за новата ви спалня...Решавате Вие.

Материали за абажур с размери H=21см, d=15 см:
паус 50/21 см -зелен металик-200 г/м2, панделка за декориране на цветя
Инструменти: макетен нож, ножица, перфоратор, щипки за рисуване или простиране
Изработка:
1. Разпечатайте в най-близкият копирен център схемата до достигане на показаните размери.
2.Подложете разпечатката под пауса и започнете да изрязвате по контурите с макетният нож. Схемата я нанесете 2 пъти в правоъгълника, може и огледално. По време на работа защипете с щипки за да не се размества пауса от схемата за копиране.
3. В повечето от детайлите има участъци с пунктираните линии. След изрязването на цветята и листата, прегънете по пунктирите .
4. Прегънете в долният и горният край по пунктираната линия на правоъгълника.
5. Перфорирайте по всички страни правоъгълника, като по дългите страни го правете върху прегъването т. е. перфорирайте 2 листа. Използвайте отворите от схемата за ориентир на колко см да перфорирате.
6. Прекарайте 3 ленти за декориране на цветя през отворите. Две по дългите страни на правоъгълника и една по късата.
Ако имате затруднение използвайте голяма игла за промушването.
7. Завържете краищата на лентите отвътре и сте готови с осветлението за интимната вечеря с рецептите от „Кулинарен журнал” !!!

abajur_1.jpgПриятелски съвети:
1. Ако сметните за необходимо абажура да е с по-малки размери , мащабно увеличете изображението и след това изрежете само определени детайли на по-малката площ. Ако решите да изрязвате схемата с малки размери, то изрязването на прекалено малките детайли ще Ви затрудни значително.
2. Ако огледално направите схемата за изрязване ще получите зони с много пропускане на светлина и зони с по-малко пропускане на светлина. В зависимост от случая и настроението, когато използвате абажура може да завъртате за да Вие е по-светло и по-тъмно .
3.Прегъването на пауса може да го правите, като от опаковата страна го натиснете с тъпата страна на ножа.
4. Ако ви затруднява директното изрязване на детайли, първо може да ги копирате с молив.
5. За огледален образ може да използвате обърнато изображение и копирането му на прозореца.
6. Ако паусът Ви е тънък за да стои цилиндъра стабилен, то в образувалото се тунелче по периферията на кръга може да мушнете тъка тел и да я огънете в кръг с d=15 см, така ще си имате и носеща телена конструкция.
Успех!

 

Банер
Банер
Банер
Банер